Cateva locuri pe care le puteti vizita:
Casa memoriala Anton Pann, este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea.
Una dintre cele mai autentice podoabe ale arhitecturii bisericeşti autohtone, Mănăstirea Cozia, ctitorita de Voievodul Ţării Româneşti Mircea cel Mare.
Muzeul Satului Vâlcean reconstituie pe o suprafata de 8 hectare, imaginea functionala a unei asezari rurale traditionale, cu toate institutiile sale social-culturale.
Manastirea Turnu
Denumirea Manastirii vine de la un turn masiv, de pe stanca numita "Piscul lui Teofil", construit in secolul al II-lea de legiunile romane din Castrul Arutela ale carui ruine se mai vad in Poiana Bivolari, mai jos de actuala hidrocentrala.
Statiunea balneo-climaterica
Calimanesti Caciulata, Hotelul Central
Calimanesti - Caciulata se bucura de o clima continental temperata, fara schimbari bruste de temperatura, caracteristic depresiunilor subcarpatice.
Biserica din Proieni este inconjurata de multe legende, dar cea care este confirmata de scrierile vechi se refera la faptul ca acesta este cel mai probabil locul in care domnitorul Mihai Viteazu s-a cununat cu Doamna Stanca.
Varful Turtudanu (563 m) - simbolul orasului Brezoi
Barajul Bradisor
Lacul Bradisor este un lac antropic, cu o suprafata de 230 ha. Fauna piscicola este reprezentata de pastrav fantanel si curcubeu , clean , mreana si foarte multi obleti.
Lacul este cu taxa de pescuit, aceasta taxa, constituind si permisul pe lac. Se plateste la fata locului, pe mal catre angajati ai Romsilva.
* 26 lei / zi lumina.
Drum spre Voineasa
Hotel Lotru, Voineasa se afla la o altitudine medie de 700 m.
Voineasa este o statiune de odihna si tratament de importanta nationala, cu regim permanent, climat intramontan cu veri racoroase si ierni reci.
Factorul terapeutic cel mai important este climatul tonic, aerul curat lipsit de praf si alergeni, putenic ionizat, bogat in aerosoli ionizati si ozonati si in radiatii ultraviolete.
Spre Vidra
Barajul si lacul de la Vidra, la 30 km amonte de stațiunea Voineasa.